Кавун вважається найдовгоочікуванішим літнім смаколиком, але через великий об'єм його буває складно з'їсти одразу. З цієї причини люди залишають його "на потім", але не дотримуються правил зберігання, через що зростає ризик отруїтися.

Розрізаний кавун може за короткий термін зіпсуватися, якщо не дотримуватися правил його зберігання. Симптоми отруєння дуже неприємні – біль у животі, нудота, блювання та слабкість, також підвищена температура.

Кавуни. Фото: Facebook

Не можна надовго залишати розрізаний кавун на столі, навіть при кімнатній температурі. Однак найнебезпечніше місце для нього – це вікно, через яке проникають сонячні промені. Ягода в такому разі швидко прокисне та зіпсується.

Також не рекомендується ставити в холодильник кавун без харчової плівки, тому що на нього можуть потрапити сторонні мікроорганізми. Крім того, спробуйте швидко з'їсти смаколик, щоб у ньому не розмножувалися бактерії, а також ретельно мийте перед вживанням. Зберігання більше доби – це вже занадто довго.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Кавуни в магазині, фото з вільних джерел

Якщо перед вами цілий кавун, уникайте перепадів температури, не переносіть його з місця на місце. Також не слід залишати його на сонці чи біля джерел тепла.

Примітно, що митий кавун швидше псується, так що мийте і ріжте його перед трапезою, проте зберігати його в цілому вигляді можна і при кімнатній температурі.

Ще один важливий момент – сусідство з продуктами, що мають сильний запах. Уникайте цього, тому що кавун здатний поглинати їх.

Нагадаємо, ви цього не знали - кому не можна їсти звичні українцям огірки