З початком війни багато українців зіткнулися з проблемами, зокрема побутовими. Сьогодні не кожен з нас має вільний доступ до гарячої води, але від брудного посуду в раковині не втекти. Як виявилося, навіть холодною водою можна все чудово вимити.

Навіть найбрудніший і жирніший посуд можна вимити в холодній воді, використовуючи при цьому підручні засоби, які у кожного є вдома. Крім того, вони натуральні, тому мити ними посуд навіть екологічніше, ніж спеціальною хімією.

Посуд на кухні, фото depositphotos

Перший спосіб із використанням соди. Досвідчені господині знають, наскільки вона корисна у побуті. Цей білий порошок дає слабку лужну реакцію, завдяки чому розчиняється жир. Соду потрібно нанести на посуд чи губку, намочити і добре вичистити.

Другий засіб, здатний врятувати в цій ситуації - це борошно. Однак пшенична погано справляється, краще обрати житню. Просто посипте нею поверхню і розітріть, щоб борошно ввібрало жир, після чого слід промити посуд у воді.

Ціни на борошно. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

І останній спосіб із господарським милом. У нього є антибактеріальна та знежирювальна властивість, тому посуд залишиться чистим, навіть якщо у вас немає гарячої води. Милом можна натерти безпосередньо губку, або ж натерти мило на тертці та розвести у воді.

Раніше ми писали про те, що два інгредієнти і жодного клопоту: елементарний спосіб відмити каламутне скло на кришках каструль і сковорідок

Як повідомляв Знай.ua, нові можна і не купувати: як повернути презентабельний вигляд старим кросівкам, прості способи