За вікнами українців справжній "екватор" літа. Найбільша спека ще попереду, проте сезон меду – у розпалі. Бджолярі зі стажем кажуть, що зараз можна натрапити на шахраїв, які продають не мед, а лише "продукт" із його смаком.
Можна було б і не зважати на це, проте півлітрова баночка меду зараз у середньому коштує близько 150 гривень.
Саме тому ми знайшли поради, як відрізнити справжній мед від підробки.
Помилково вважати, що натуральний мед має бути рідким. Часто мед кристалізується, кажуть, що "зацукрувався". Це нормальний процес і, відповідно, така консистенція не вказує, що продукт не якісний.
Пенсіонерів залишать без надбавки: в Україні змінять правила підвищення виплат
Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році
Мобілізації не уникнуть: хто в першу чергу піде до ТЦК у квітні
Замовив з-за кордону — отримай штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень
Мед натуральний повинен стікати довгим струменем і спадати сходами. Важливо дивитися на сходи. Якщо він падає однією масою просто - це фальсифікат, який має великий обсяг вологи або інші махінації зі складом.
Не варто купувати у неперевіреного продавця відразу велику банку меду, а візьміть маленьку баночку для проби та проведення експерименту із хлібом.
Опустіть шматочок хліба в мед на 10-12 хвилин: якщо він розм'якне, то означає, що ви купили банальний цукровий сироп, а в натуральному меді хліб затвердіє.
Нагадаємо, коштує копійки, але ефективність на рівні: як у побуті можна використовувати гліцерин.
Раніше повідомлялося, не мийте підлогу, якщо не хочете бути самотнім і бідним: дні тижня, коли прибирання заборонено, секрети.