Полиці українських супермаркетів заповнені консервованою продукцією. Її асортимент дійсно вражає, однак ціни на неї щороку ростуть, тож можна чудово зекономити сімейний бюджет, власноруч зробивши домашні заготовки.

Консервація, скріншот

Для того щоб ваші закрутки зберігались як можна довше, потрібно знати як правильно стерилізувати банки та кришки.

Існує багато способів, які дозволяють підготувати ємності для приготування консервації.

Вкрай важливо підібрати не тільки простий, але й максимально ефективний спосіб, адже уся ваша праця піде нанівець.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Консервація, скріншот: Youtube

Спочатку потрібно вибрати неушкоджені банки, без сколів і подряпин.

Потім їх варто ретельно очистити: видалити всі мітки, наклейки, іржу від кришок на зовнішній поверхні. Після цього банки та кришки потрібно ретельно вимити.

Для цього у зручну каструлю вливають достатню кількість води. На кожний літр варто взяти по великій ложці соди. Цей розчин ефективно впорається з процесом очищення. Таку ж процедуру проводимо і з кришками.

Консервація. Фото: Youtube

Після соди їх потрібно промити у воді, а далі відправляємо наші банки з кришками на лист у духову шафу.

Ємності краще встановлювати дном нагору.

Встановлюємо температуру 150 градусів. Літрові банки можна діставати вже за 15 хвилин. Трилітрова ємність потребує більш тривалої обробки, тому чекаємо на чверть години.

А ось маленькі банки можна потримати в духовці лише десять хвилин.

Раніше ми писали про те, що два інгредієнти і жодного клопоту: елементарний спосіб відмити каламутне скло на кришках каструль і сковорідок

Як повідомляв Знай.ua, нові можна і не купувати: як повернути презентабельний вигляд старим кросівкам, прості способи