Часник - невід'ємний інгредієнт на кухні, адже надає стравам особливого смаку та аромату. Також він має лікувальні властивості, про які більшість людей навіть не підозрює. Про це пише портал novamed.

Фахівці відзначають, що часник має оздоровчі властивості і може допомогти впоратися з деякими хворобами.

Часник, скріншот: YouTube

По-перше, часник багатий на сильний антиоксидант – аліцин. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання часнику призводить до зниження рівня поганого холестерину в крові. Також ця рослина допомагає тримати в нормі рівень цукру в крові.

Сильні антибактеріальні властивості часнику допомагають ефективно боротися з бактеріями в порожнині рота, які призводять до карієсу та інших захворювань. Щоб отримати оздоровчий ефект, потрібно подрібнити пару зубчиків часнику та додати їх у теплу воду. Цим екстрактом слід полоскати рот, найкраще перед сном.

Популярні новини зараз

У листопаді пенсіонерам підкинуть грошенят: хто отримає

У ТЦК забрали телефон: чи мають право воєнкоми вилучати речі

Більше жодної дистанційки: Міносвіти хоче повернути всіх за парти

Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал

Показати ще

Часник. Фото: скрін youtube

Дивно, але часник має навіть протигрибкові властивості та може допомогти у боротьбі з екземою чи мікозом. Пару подрібнених зубчиків потрібно розбавити водою та нанести на уражене місце.

Часник можна використовувати для запобігання випаданню волосся та поліпшення їх здоров'я. У коріння волосся модно втирати екстракт часнику або подрібнити пару зубчиків в олію для волосся та робити з ним масаж голови. Це і розслабить і зробить волосся здоровим.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, шкоди буде більше, ніж користі: які овочі небезпечно вживати щодня, перелік від дієтологів.

Також наш портал інформував, не корисніше за фастфуд: дієтологи назвали "здоровий" продукт, який варто викинути з холодильника.

Крім того, ми писали, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.