Каші перебувають у раціоні більшості, якщо не всіх людей, адже в них багато корисних мікроелементів та необхідних речовин. Однак не всі каші однаково корисні й можуть "ощасливити" неприємними побічними ефектами. Про це пише today.

Медики зазначають, що найменше користі організму приносить кукурудзяна каша. У ній чимало вітамінів та мікроелементів, необхідних для здоров'я шкіри, зубів та волосся, проте все перекреслює величезна концентрація глюкози.

Кукурудзяна каша. Фото: скрін youtube

Цей простий вуглевод швидко освоюється організмом і це призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. Також організм у посиленому режимі виділяє інсулін, і це провокує накопичення жирових відкладень.

Експерти також попереджають, що кукурудзяна каша є алергенним продуктом, тож деяким людям її краще навіть не куштувати. При постійному вживанні цієї каші може статися посилення перистальтики кишечника, можливі болючі відчуття в ділянці шлунка. Людям, які мають проблеми із ШКТ, не варто додавати до раціону цей гарнір.

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Показати ще

Кукурудзяна каша, скріншот: YouTube

Крім того, у кукурудзяній каші мало клітковини, тому її поживна цінність дуже низька, якщо порівнювати з іншими популярними крупами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, 19 амінокислот і купа вітамінів: навіщо є по жмені кедрових горішків регулярно.

Також наш портал інформував, улюблена каша і не тільки: які продукти корисно вживати людям із підвищеним тиском.

Крім того, ми писали, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.