Якщо квартира чи будинок переповнені дітьми та домашніми тваринами, ви точно знаєте, що така жирна пляма на шпалерах, відбитки пальців, сліди комах та схожі забруднення.

Якщо у вас багато домашніх і робочих справ, то ви можете роками не помічати таких плям, проте одного "прекрасного" дня щось точно зупинить ваш погляд, і тоді доведеться вирішувати це питання.

Якщо ви не плануєте поки робити ремонт, залишається лише кілька варіантів легко вирішити цю проблему. Про цей спосіб розповів один із українських блогерів, який часто ділиться порадами у мережі YouTube.

Очищення шпалер, скріншот: YouTube

Господиням підказали, як можна позбутися забруднень на шпалерах, витративши при цьому мінімум зусиль та коштів. Достатньо лише одного продукту, який точно є у вас на кухні.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Як позбутися плям на шпалерах

Візьміть невелику ємність, додайте туди 1 столову ложку харчової соди та 1 чайну ложку води. Отриману суміш нанесіть на чисту губку та обережно протріть проблемну ділянку шпалер.

Зачекайте 10-15 хвилин, залежно від того, наскільки сильне забруднення, а потім обережно видаліть суміш чистою тканиною або губкою.

Очищення шпалер, скріншот: YouTube

Але можна скуштувати й інший рецепт. Візьміть 2 столові ложки соди і змішайте із 5 літрами води. Змочіть у розчині тканину та обережно протріть плями на шпалерах.

Але тільки не сильно просочуйте тканину, щоб вона не пошкодила їхню поверхню. Щоб видалити особливо стійкий бруд, слід повторити процедуру кілька разів.

Нагадаємо, дочекаєтеся хмаринок і знайдіть футболку: топ-лайфхакі, які допоможуть очистити ваші вікна.

Раніше повідомлялося, простий спосіб позбутися найстарішого нальоту на улюбленій сковороді: чим же "врятуватися".

Також, ви будете здивовані: навіщо досвідчені господині додають оцет під час прання речей.