Часник містить багато речовин, які корисні для здоров'я, проте важливо зберігати його правильно, щоб отримати максимальну користь протягом тривалого часу.

Важливо не робити цих типових помилок і ваш часник буде свіжим і не зіпсується аж до наступного року.

Часник, скріншот з відео

Оскільки часник використовують не лише в кулінарії, адже він є потужним антиоксидантом, протимікробним та протизапальним засобом, то слід приділити належну увагу його зберіганню. Не буде зайвим запастися часником на зиму, щоб під рукою завжди був корисний та поживний продукт.

Часто після збирання часнику городники припускаються непрощених помилок, через що головки не зберігаються і швидко пропадають.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Найбільшою помилкою після викопування часнику вважається обрізання зеленої частини. Для часнику це дуже погано. Адже після викопування часнику перетікання живлення із наземної частини до цибулини не припиняється.

Часник, скріншот: YouTube

Однак бувають випадки, коли варто позбавитися верхівки. Зокрема у разі захворювання. Тому наземну частину видаляємо, якщо вона уражена пероноспорозом. При цьому стебло важливо зберегти максимально довгим.

Зібраний урожай зберігаємо там, куди не потрапляють сонячні промені, і даємо йому добре висохнути. В даний час на часнику утворюються поверхневі лусочки, які забезпечують його тривале зберігання. До нового сезону зберігаємо часник у прохолодному місці, в 2-3 шари, щоб верхівки повністю висохли і стали солом'яним кольором.

Часник, фото з pxhere

Нагадаємо, що зберіть другий урожай до осені: секрети городників, які завалять льох овочами.

Раніше ми повідомляли, як у серпні прибрати з огірків гіркоту: цей настій подарує грядкам нове життя.

Також стало відомо, чи допоможе полум'я: найкращі способи позбутися за один раз від парші на картоплі.