Чорні мошки у вазонах цілком безпечні для людей, але ось квітам вони завдають великої шкоди. Вони харчуються органікою, що гниє в землі, можуть підгризати тонкі молоді коріння рослин.

Є кілька причин виникнення таких комах. Насамперед - неправильний полив. Якщо ви занадто сильно зволожите ґрунт, це стане ідеальним середовищем розмноження мошок. Також на їх появу впливає застояне повітря та заражений ґрунт. Його потрібно проколювати перед пересадкою.

Полив квітів, фото botanichka

Щоб позбавитися мошок, можна скористатися народними методами. Вони ефективно проженуть комах, при цьому не зашкодять рослинам.

Мильний розчин

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Показати ще

У 250 мл чистої води розчиніть 50 г господарського мила. Потім перелийте розчин у пульверизатор і обробіть рослини. Можна цим розчином також протерти листя.

Сірники

Достатньо занурити у ґрунт 4 сірники сірої вниз, а потім полити водою. Змінюйте сірники до тих пір, поки не побачите, що мошок більше немає.

Посадка квітів, бальзамін: фото ogorodsadovod

Перекис водню

У літрі води слід розчинити 2 ст.л перекису водню. Розчином обприскуйте рослину і рясно полийте ґрунт. Окрім перекису, також підійде марганець.

Кориця

Пачку кориці слід висипати на ґрунт. Мошки не люблять різкий запах прянощів. Також допоможе настій, потрібно розвести корицю у склянці кип'яченої води та поливати рослину.

Нагадаємо, до кінця літа не лише для збирання врожаю: топ-5 зелені, яку можна висаджувати навіть у серпні

Раніше ми писали про те, що викиньте це негайно: 7 речей, які створюють безлад на кухні

Як повідомляв Знай.ua, буде соковитою, смачною і точно не зіпсується: як заморозити кукурудзу на зиму - два способи