Як часто ви чули про те, що в картофелі лише один крохмаль, який не несе користі організму і краще зовсім відмовитися від так званого "другого хліба"?

Ми впевнені. що хоч раз, але до вас таке доносилося, але після прочитання цієї статті ви зможете відповісти людям. які нічого не знають на користь картоплі, а вона і справді є.

Картопля. Фото: скрін youtube

Енергія та поживність

Картопля – це справжнє джерело енергії, яке можна порівняти з хлібом. Багатий на вміст складних вуглеводів, він поступово вивільняє глюкозу, забезпечуючи наш організм необхідною енергією протягом тривалого часу. Білок, калій, вітамін С, вітаміни групи B – це робить картоплю справжнім скарбом мікроелементів.

Підтримка здорової травної системи

Картопля має розчинні та нерозчинні волокна, які допомагають підтримувати нормальне травлення. Нерозчинні волокна сприяють швидшому проходженню їжі через кишечник, запобігаючи запори та покращуючи загальний стан травної системи.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Молода картопля, скріншот

Захист від серцево-судинних захворювань

Картопля – низькокалорійний продукт, багатий калієм. Калій допомагає регулювати кров'яний тиск та зменшує ризик розвитку гіпертонії. Вітамін В6, що міститься в картоплі, сприяє зниженню рівня гомоцистеїну, що також пов'язане із зменшенням ризику серцево-судинних захворювань.

Підтримка здорової шкіри

Картопля має антиоксиданти, такі як вітамін С і каротиноїди, які захищають шкіру від вільних радикалів і запобігають передчасному старінню. Також картопляна олія відома своїми пом'якшувальними та зволожуючими властивостями.

Картопляні мафіни, фото smak.ua

Зміцнення кісток та м'язів

Вітамін С у поєднанні з магнієм та калієм сприяє зміцненню кісток та м'язів. Це особливо важливо для підростаючого організму та людей віком від 40 років, коли починається процес природного ослаблення кісткової тканини.

Регулювання рівня цукру в крові

Незважаючи на те, що картопля містить вуглеводи, вона також багата на клітковину, яка сприяє більш повільному всмоктування цукру в кров. Це означає, що рівень глюкози залишається стабільним, запобігаючи різким стрибкам інсуліну і допомагаючи контролювати цукровий діабет.

Смажена картопля, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що міфи про шкоду картоплі йдуть не від самого продукту, а від способу його приготування. Звичайно, смажена картопля або картопля-фрі будуть нести менше користі через спосіб своєї обробки.

Нагадаємо, чи можна їсти кавун із кісточками: експерти розповіли, що буде з організмом.

Раніше ми повідомляли, що помилуйте організм: експерти пояснили, чому небезпечно пити чай літрами.