У похилому віці типові легкі когнітивні порушення, вони стають чинником ризику деменції.

Проте, згідно з дослідженням, проведеним Центром нейробіології навчання та пам'яті UCI, одне просте рішення перед сном може бути корисним для боротьби з цією проблемою. Про це повідомляє Express.

Безсоння. Фото: скрін youtube

У рамках дослідження було задіяно 43 літніх людей віком від 60 до 85 років. Вони випадково були розподілені на одну з двох груп: ті, кому потрібно було нюхати запропоновані аромати, і ті, кому не потрібно було нічого робити.

Люди в нюхової групі використовували дифузор ефірної олії біля свого ліжка протягом двох годин щоночі протягом шести місяців; контрольна група – ні. Протягом усього експерименту нюхова група зазнавала впливу семи різних запахів, таких як: троянда, апельсин, евкаліпт, розмарин, лимон, лаванда та м'ята.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Брайан Джонсон, фото: Instagram

На початку дослідження та через шість місяців були проведені нейропсихологічні обстеження та МРТ, і результати виявилися приголомшливими. Літні люди, які зазнали впливу нічних ароматів, показали результати у запам'ятовуванні слів на 226% більше, ніж ті, хто перебував у контрольній групі.

Візуалізація мозку також виявила покращення цілісності пов'язаних із пам'яттю шляхів мозку, які зазвичай погіршуються з віком.

Нагадаємо, як врятувати серце від хвороб: овочі, що знижують холестерин

Як повідомляв "Знай.uа", викиньте "кривавий" пілінг і візьміть куркуму: маска, що омолоджує і освітлює, яка врятує від зморшок

Знай.uа писав, експерти знайшли зв'язок між вживанням популярного м'яса та погіршенням зору