Міль – не найгарніший сусід, який завдає чимало шкоди речам у квартирі, чи будинку.

Зазвичай міль заводиться в якомусь непомітному місці і вже звідти починає свою подорож до квартири. Якщо пару шкідників були помічені у приміщенні, варто оглянути самі популярні місця цих комах: шафа для одягу, шафа для круп.

Якщо це міль одежна, то на одязі обов’язково з’являться невеликі пошкодження.

Одежна міль. Фото: скрін відео Ютуб

Якщо харчова, в крупі побачите невеликі личинки, а іноді і самих комах. У випадку коли у приміщенні з’явилась звичайна одежна міль, потрібно знайти основне місце її життєдіяльності. Після цього, дім молі треба очистити за допомогою пилососа, або вологого прибирання. Одяг, потрібно витрусити, бажано на вулиці та покласти в прохолодне місце: якщо холодно – на балкон, якщо пора року тепла – в морозилку. В холоді комахи загинуть. Після процедури слід випрати одяг.
Харчова міль прибирається радикально і значно швидше. Заражені продукти потрібно просто викинути, зав’язавши пакет.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Харчова міль. Фото: скрін Ютуб

Далі все відомо – пошук місця розмноження та вологе прибирання, особливо по закуткам. Для профілактики появи комах, можна користуватися народними методами, які є досить дієвими. У банки з крупами можна покласти шкірку цитрусових, лавровий лист, або зубчик від часнику. Це – природні інсектициди, як відлякують комах. Ящики на кухні рекомендовано протирати з оцтом. В таких випадках шанси появи молі досить мінімальні. Є народні способи як позбутися молі, коли вона уже завелася. Для одежної молі неприємні запахи лаванди, розмарину, чебрецю та гвоздики. Мішечки з цими сухими травами можна сміливо вішати у шафі та не боятися молі. Всі поверхні всередині, де потенційно може з’явитися міль, потрібно протирати розчином оцту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, і в будинку порядок, і карма чиста: гуманні способи позбутися мишей

Раніше на порталі Знай, повідомлялося, дешево та сердито: як відмити ручки газової плити народними засобами

Також, наш портал інформував, більше жодних нервів та зіпсованого настрою: простий лайфгак який допоможе відучити собаку гризти меблі