Багато хто стикався з проблемою при виявленні старих плям, у шоколаду в тому числі. Батьки точно знайомі із цим, адже діти люблять солодке. Однак не поспішайте викидати річ, її ще можна врятувати.

Є кілька ефективних методів, які допоможуть відіпрати навіть найстарішу пляму від шоколаду. Для першого знадобиться сіль. Необхідно взяти 100 мл води та насипати 50 г солі, а потім обробити розчином пляму. Якщо ж пляма стара, слід зробити сольову кашку і випрати одяг в машинці або вручну.

Шоколад. Фото: скрін youtube

Якщо перший спосіб не допоміг, знайдіть перекис водню. Однак його можна використовувати лише на білих речах. Просочіть розчином тканину і потримайте 10-15 хвилин. Після цього річ слід сполоснути у холодній воді.

Гліцерин теж чудово справляється з плямою на вовняних та шовкових світлих тканинах. Його потрібно нагріти до температури 35-40 градусів, обробити річ і через 10-15 хвилин потрібно прополоскати у теплій воді.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Пляма також можна вивести за допомогою борної кислоти. Усього пару чайних ложок слід розвести в склянці теплої води і цим розчином обережно обробити пляму. Після цього залиште суміш на 15 хвилин, а потім відправте в пральну машинку.

Пляма від шоколаду, фото cleanipedia

Нагадаємо, знайдіть це на кухні і додайте у воду: прибирання буде ефективніше, а гаманець ціліший

Раніше ми писали про те, що шкурка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбутися мурах на городі

Як повідомляв Знай.ua, гранат, лимон та яблука врятують від застуди і поставлять на ноги: бабусин рецепт лікування без таблеток