Серпневий догляд за півоніями є одним з ключових перед зимою: тому, що рослині потрібно правильно війти в холодну пору.

Серпень - ідеальна пора для пересадки півонії. Якщо пересадити її правильно, до перших холодів пересаджена рослина вже пустить коріння. А наступного ж року дасть неймовірний приріст. Пересаджувати півонію щорічно не потрібно, її ідеальний період перебування на одному місці – 5-6 років. Якщо термін ще не вийшов, а квітів на кущі майже немає, то квітку також потрібно терміново пересадити. Недостатнє цвітіння може відбуватися за декількох факторів, але частіше, це несприятливі умови, або догляд.

Півонії. Фото: скрін відео

Для пересадки рослини потрібно правильно вибрати ділянку. Саме від місця, де росте півонія в основному залежить цвітіння та ріст рослини.Місце повинно бути сонячним, але щоб сонце світило лише до обіду. Рослина не любить місця де мало світла. Без сонця цвітіння буде млявим та у невеликій кількості. Окрім того, для півоній не підходить місце з вітрами, протягами, зайвою вологою.

Перед посадкою треба за тиждень викопати яму, щоб у ній осівся грунт. Як тільки прийде пора викопувати кущ, перед цим його потрібно полити водою. Якщо грунт буде достатньо вологий, шанси травмувати коріння мінімальні. Пошкоджені та травмовані частини кореню потрібно видалити. Сам корінь варто розділити на кілька частин, у одній щоб було 3-5 бруньок.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Розділений корінь для посадки. Фото: скрін відео

Відстань між низькорослими півоніями повинна становити 80 сантиметрів, для високорослих краще відстань не менше 1 метру. Кущ потрібно поставити у яму, засипати та утрамбувати землю. Потім варто гарненько полити. Наступного року є величезний шанс милуватися пишним цвітом півоній на новому місці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, будете роздавати врожай усім сусідам: що потрібно встигнути зробити на городі до кінця літа

Раніше на порталі Знай, повідомлялося, проста істина для смородини: зробіть це після збирання врожаю, щоб не втратити кущі

Також, наш портал інформував, коли не можна копати картоплю, щоб урожай не згнив: не допоможе навіть сухий льох