Період кінця літа та початку осені - найкращий час для догляду за садом.

В цей період дерева, які відплодоносили та потребують особливої уваги. Для початку потрібно перекопати ділянку навколо дерева, але обережно щоб не зачепити коріння. Це робиться для того, аби позбутися личинок, які залишилися в землі на зимівлю. Другим етапом догляду є зачистка кори на гілках та стовбурі дерева за допомогою садового шкребка.

Обрізування яблуні краще проводити на початку осені або ж в жовтні чи листопаді, коли ще немає заморозків. В серпні дерево ще сповнене циркулюючим соком і саме тому не рекомендують проводити обрізування в останній місяць літа.

Яблуня. Фото: кадр з відео

При обрізуванні яблуні варто звертати увагу на приріст та вік дерева. Молоді яблуні потрібно трохи обрізати пагони, які виросли за літо. Якщо вік дерева більше 5 років, роблять середнє обрізування, зменшуючи на третину міцні пагони. Якщо річний приріст невеликий (менше 30 см), то знадобиться сильне обрізування.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Обрізка яблуні. Фото: скрін Ютуб

Восени важливо прибрати й всі сухі, поламані та пошкоджені гілки. Для цього потрібно використати гострий інструмент та обрізати гілку під гострим кутом. Починаючи з вересня та до жовтня необхідно обробити дерева спеціальними розчинами, щоб захистити свій сад від шкідників та хвороб. Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити свій сад необхідним доглядом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, серпневий догляд за півонією: результат приголомшить

Раніше портал Знай інформував, проста істина для смородини: зробіть це після збирання врожаю, щоб не втратити кущі

Також наш портал, шкірка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбавитися від мурашок на городі