Вихований кіт, який не має слабкості до шпалер та меблів - мрія кожного господаря. Однак природа пухнастика така, що він випускає пазурі коли й де захоче. З усім тим, є кілька методів, які допоможуть вирішити проблему, пише pixelinform.

По-перше, важливо розуміти, що кіт дере меблі або шпалери не тому, що мститься за щось, не любить своїх господарів або просто має складний характер. У процесі твариною керують лише інстинкти.

Котик, фото: Знай.ua

Зі свого боку власники кота можуть спробувати кілька способів, які врятують шпалери та меблі.

Насамперед можна спробувати привчити улюбленця до кігтеточки. Її можна купити чи зробити самостійно. Пухнастику слід показати навіщо цей "апарат" - провести поверхнею лапками. Інакше кігтеточка може довго залишатися недоторканою.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Крім того, меблі та стіни можна обробити засобами, які відлякують кішок. Чотирилапі не переносять запахи цитрусових, полину, а також спецій та прянощів.

Кіт. Фото: скрін youtube

Також можна підстригти нігті, але краще щоб це робив фахівець, роблячи це вперше існує ризик нашкодити коту. Мінус у тому, що робити це доведеться періодично, адже пазурі відростають.

Можна купити спеціальні насадки на пазурі, але є ймовірність, що його котяча величність не оцінить такий "девайс" на своїх лапках.

У крайньому разі можна спробувати сформувати у вихованця неприємні асоціації, спричинені псуванням господарського майна. Але в жодному разі не можна застосовувати силу до тварини. Навіть інтонацією в голосі можна дати зрозуміти коту, що він робить щось погане.

Раніше портал Знай повідомляв, як позбутися котячого запаху в будинку за кілька гривень: простий, але ефективний лайфгак.

Також наш портал інформував, ви не врятуєте свій диван: чому не можна відрізати нігті коту і як це може погіршити здоров'я пушистика.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки об'єкт для гри: чому кішки гризуть або сидять у пакеті, коробці - коли це стає небезпечним.