Проблеми з нирками погано впливають на організм та можуть призвести до серйозних захворювань.

Окрім зовнішніх факторів, ниркам шкодять і дії власника. Медики назвали декілька звичок, позбувшись яких ваші нирки будуть в безпеці.

Перше, що негативно впливає на нирки це малорухливий спосіб життя. Нестача руху негативно впливає на весь організм, а нирки від цього страждають чи не найбільше. У нижній частині тіла внаслідок малорухливості відбувається недостатня циркуляція крові, що загрожує застоєм. Нирки від малого кровообігу працюють погано, кров погано фільтрується.

Тренування, скріншот: YouTube

Мало сну також негативно впливає на роботу нирок. Якщо людина спить менше 7 годин, ризики виникнення ниркової недостатності підвищуються в рази.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Безсоння. Фото: скрін youtube

Переохолодження може стати причиною запалення нирок, або пієлонефриту. Якщо стан не лікувати, або піддаватися переохолодженню регулярно, то захворювання можуть стати хронічними. Зазвичай, таке захворювання супроводжується температурою, частим сечовипусканням, болями у нирках.

Хвороба. Фото: скрін youtube

Затримання сечовипускання: якщо терпіти до походу в туалет, то фільтраційні можливості нирок значно знижуються. Окрім того, є ризики виникнення ниркової недостатності, або і не тримання сечі надалі. Тому в туалет потрібно ходити вчасно і не терпіти до останнього.

Недостатня кількість випитої води в день може призвести до утворення каменів у нирках. Для нормального функціонування нирок, потрібно пити достатню кількість води.

Надмірне споживання солі. Задача нирок – тримати у нормі водно-сольовий фон організму. Якщо людина споживає багато солі, то він порушується, а нирки отримують додаткове навантаження. Тому, якщо людина досолює страви, вона збільшує звичну норму солі і шкодить своїм ниркам.

Сіль, скріншот: YouTube

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, частий гість на нашому столі: дієтологи назвали найшкідливіший овоч

Раніше, портал Знай інформував, вживайте ці фрукти та ягоди й забудете про хворі нирку та печінку

Також наш портал повідомляв, як врятувати серце від хвороб: овочі, що знижують холестерин