Часник є дуже корисним продуктом, але при неправильному зберіганні може втратити всі свої властивості.
Щоб часник не втратив свої корисні властивості та вітаміни, важливо правильно підготувати його до зберігання після викопування. Насамперед слід пам'ятати, що пошкоджені головки непридатні для зберігання, тому їх слід використовувати найближчим часом.
Спочатку викопані головки часнику потрібно покласти в тінисте місце на кілька годин, щоб вони підсохли. Після цього обтрушуємо від землі і на кілька тижнів залишаємо на тимчасове зберігання в місці, що добре провітрюється.
У той же час для тривалого зберігання повністю знадобляться веранда або горище. Головною умовою тут є – щоб там було сухо та тепло. Часник найкраще забезпечити вертикальне положення. Таким чином, поживні речовини протягом усього періоду зберігання переходитимуть зі стебла до голівки.
Відстрочка під загрозою: Міноборони не може перевірити реєстри, а відповідати доведеться вам
Українців відправлять у "тарифний нокаут": до чого готуватися після скасування мораторію
Без документів — під арешт: ТЦК готують масштабні перевірки українців
Українцям нарахують доплати до пенсії: список отримувачів великий
Зверніть увагу, коли стебла підсохнуть, а шия стане тонкою, тоді потрібно буде обрізати бадилля. Зберігати часник можна заплетеним у коси, картонних коробках або трилітрових банках.
При зберіганні в банках після того, як помістите в них головки, присипте сіллю і закрийте. Найкраще це зробити пластмасовими кришками. Поставте їх у комору чи холодильник. Намагайтеся не допускати великої вологості та прямого попадання сонячних променів на часник. Крім того, важливо раз на тиждень знімати кришку та кілька хвилин провітрювати банку.
Нагадаємо, що роздаватимете врожай усім сусідам: що потрібно встигнути зробити на городі до кінця літа.
Раніше ми повідомляли, що шкірка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбутися мурах на городі.
Також стало відомо, коли не можна копати картоплю, щоби врожай не згнив: не допоможе навіть сухий льох.