У серпні настає чудова пора, щоб приготувати на зиму літні ягоди. Таким чином, можна зберегти величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин, що містяться в них.
Проте, слід знати, як правильно це робити. Біолог Михайло Краснов розповів, що ягоди здебільшого чудово переживають заморожування. Але є інші відмінні способи зберігання ягід.
"Можна також розтирати їх з невеликою кількістю цукру і морозити порційно у вигляді пюре: все одно це будуть живі вітаміни. У меншій мірі корисні властивості зберігаються після термічної обробки ягід - в компотах, вареннях, желе. Ще один чудовий спосіб - сушіння.", - зазначив він.
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Як правильно зберігати різні види ягід:
1. Чорниця - можна заморожувати цілком, але краще перетерти з невеликою кількістю цукру і заморозити як пюре.
2. Вишня – виходить смачне та корисне варення у поєднанні зі смородиною та аґрусом.
3. Аґрус – його добре заморожувати. Також ягоду можна розмолоти в блендері, додати цукор (чверть об'єму аґрусу) та заморозити.
4. Ожина - можна заморожувати або варити з неї варення.
5. Барбарис – найкращий варіант заготівлі барбарису – сушіння.
6. Чорниця – добре зберігається в холодильнику, її можна заморожувати, перетирати із цукром.
7. Малина – добре переносить заморожування, позитивно впливає стан хворих на діабет другого типу.
8. Смородина – можна варити компоти, робити варення та желе. Можна законсервувати ягоду без цукру.
9. Морошка - найвідоміший спосіб її заготівлі - мочення: її заливають водою, соком, сиропом або розсолом, закривають кришкою. Готова вона буде за два-три місяці.
Нагадаємо, що роздаватимете врожай усім сусідам: що потрібно встигнути зробити на городі до кінця літа.
Раніше ми повідомляли, що шкірка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбутися мурах на городі.
Також стало відомо, коли не можна копати картоплю, щоби врожай не згнив: не допоможе навіть сухий льох.