Незважаючи на те, що за геранню неважко доглядати, деякі ступені догляду надзвичайно важливі.

Догляд за геранню після цвітіння допоможе кущу набрати новий приріст і на наступне цвітіння квітки будуть набагато більші і пишні. До того ж, кущ оновиться та буде краще рости.

Герань. Фото: скрін Ютуб

Якщо правильно доглядати за цими квітками вони можуть стати справжньою прикрасою для кожного квітника. Щоб навесні вони забуяли пишним цвітом, наприкінці літа потрібно їм трошки приділити уваги. Всього пару годин допоможуть оновити кущі.

Кущ герані. Фото: скрін Ютуб

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Відразу після цвітіння, коли вона відцвіте потрібно обрізати довгі стебла квітки, які виходять за рамки основної крони. Стебло потрібно обрізати не більше ніж на половину. Відрізані живці, якщо планується укорінення, ненадовго потрібно просушити на сонці. Перед обрізанням потрібно видалити жовті, або посохлі листочки та гілки. Для більшої пишності кущу потрібно їх обрізати, щоб на стеблі не залишалося більше чотирьох бруньок.

Після обрізання пагони потрібно висушити на сонці та поставити у воду. Але просто води буде недостатньо, адже живці можуть загнитися. У воду рекомендують додавати щось із цього:

  • гілочку ялиці;

  • цеоліт;

  • перліт;

  • пісок;

  • грунт із піноскла;

  • трошки торфу, деревного вугілля.

Завдяки цим компонентам можна уникнути виникнення гнилі на живці. Також бажано додавати у воду стимулятор. Якщо немає під рукою купленого стимулятору росту, можна додати капельку меду, або трошки соди. Вони виступають природними активаторами росту, та прискорюють ріст коріння і живець дасть приріст швидше.

Таким чином, звичайна герань може перетворитися на надзвичайну красиву квітку, що стане справжньою прикрасою будь-якого квітника.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, як доглядати за яблунями після збору урожаю

Раніше портал Знай інформував, серпень - ідеальний місяць для висадки цих квітів

Також наш портал повідомляв, худнемо уві сні: хитрощі, які зроблять вашу фігуру ідеальною без дієт та спортзалів