Велика кількість овочів під кінець літа, а також на початку осені, в наших квартирах може просто хвилювати уяву. До речі, мошок ці "смаки" теж розбурхують. Плодові мушки не кусаються, але стають справжнім головним болем для сотень тисяч українців.

Важливо знати, що плодові мушки люблять дріжджі, які утворюються в процесі бродіння. Саме тому мошки люблять розмножуватися в гниючих фруктах. Лише за тиждень одна самка налагоджує до сотні яєць, із яких потім виходять личинки.

Один з українських блогерів-дачників поділився крутими способами, як позбутися цих комашок.

Плодові мушки, скріншот: YouTube

Насамперед мушок приваблює запах сезонних фруктів, аромат соків та варення. Для того щоб не завести в квартирі таку "живність", потрібно своєчасно позбавлятися перезрілих або овочів і фруктів, що підгнили. Але якщо плодові мушки все ж таки з'явилися, позбутися їх допоможуть народні засоби.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Один із найкращих способів швидко спіймати мушок – зробити оцтову пастку. Для цього знадобиться склянка або чашка, пластиковий пакет, досить великий, щоб поміститися над склом, гумка, ножиці та яблучний оцет.

У склянку налити невелику кількість яблучного оцту. Ножицями відрізати куточок від поліетиленового пакета. Отвір повинен вийти досить великий, щоб через нього могли проникнути плодові мухи, але не настільки широкий, щоб їм було легко втекти.

Помістити пакет на склянку і розташувати вирізаний отвір над центром, щоб пакетик утворив лійку, але не торкався оцту. Прикріпити пакетик до скла резинкою. Як альтернативу можна використовувати також паперовий конус.

Щоб зробити оцтову пастку ще ефективнішою, можна додати в оцет кілька крапель рідкого мила або засоби для миття посуду, тоді у плодових мушок буде менше шансів вибратися.

Оцет, фото shuba

Замість пастки можна у велику банку налити невелику кількість оцту. Додати кілька крапель рідини для миття посуду. Так мошки втопляться.

Ще можна використовувати полум'я свічки. У каструлю з водою помістити свічку і поставити ємність поруч із місцем проживання мушок. Закрити вікна, так полум'я буде єдиним джерелом світла. Комахи будуть до нього притягуватися. Вони будуть підпалювати у вогні крила і топитись у воді.

Свічка. Фото: скрін youtube

Аромат базиліка або м'яти відлякує мошок та інших комах, а тому рекомендується тримати їх у горщиках на підвіконні на кухні. Якщо мошки все одно з'явилися, можна розпорошити невелику кількість води з олією базиліка або м'яти.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.