1 вересня - завжди світле свято, яке означає початок чогось нового.

Але цього першого вересня майже 500 тисяч школярів вперше за декілька років будуть навчатися очно. І вперше таке відбудеться в умовах війни. Для батьків важлива місія підготувати дитину до школи, не тільки зібравши все необхідне до портфеля. Про те як це зробити, розповіли Вікна.

Школярі, фото: скріншот з відео

Особливо це важливо для дітей, які вперше сядуть за парти цього року. Експерти вважають, що потрібно готувати дитину за декілька днів, розмовляти з ним та структурувати розпорядок дня. Це допоможе мінімізувати ризики стресу під час ранніх підйомів.

Важливо для школярика врегулювати режим сну ще до настання 1 вересня. Для дітей до 13 років норма сну - 9 годин, для підлітків норма складає 8 годин. Також потрібно обмежити використання мобільних, планшетів безпосередньо перед сном. Обов'язковим ритуалом кожного ранку має стати сніданок, при тому, що батьки повинні снідати разом зі своїми дітьми. Харчування також для дитини повинно бути правильним.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Правильне харчування, фото beautyhack

Батькам не варто виключати і психологічну частину підготовки дитини до школи. Потрібно дослухатися до її думок, якщо дитина не хоче відвідувати школу, варто згадати її позитивний досвід. Якщо боїться відповідати перед всім класом, провести розмову з вчителем. Одяг, який дитина носить до школи повинен подобатися їй, вона повинна відчувати себе максимально комфортно. Важливо цікавитися справами дитини, та безпосередньо справами у школі: які взаємовідносини у дитини з однокласниками. Дотримуючись цих порад можна уникнути неприємного досвіду відвідування школи та зберегти ментальне здоров'я дитини.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як не потрапити на гачок шахраїв під час онлайн покупок

Раніше портал Знай інформував, усіх українських мам перед 1 вересня заспокоїли: це робити необов'язково

Також, наш портал повідомляв, худнемо уві сні: хитрощі, які зроблять вашу фігуру ідеальною без дієт та спортзалів