Холодильник - незамінний помічник на кухні, і без нього в сучасному світі зовсім ніяк.

Господині завжди хочуть підтримувати в ньому чистоту, адже там зберігаються продукти. Але часто в ньому виникає неприємний запах, який може вбирати їжа. Виникати така неприємність може і в старих, і в нових холодильниках.

Холодильник, фото "Знай.ua"

Частіше всього неприємний запах виникає через несвіжі продукти. Варто перевіряти строки давності та викидати продукти з неприйнятними строками. Продукти, що мають різкий запах варто загортати у папір, або зберігати у контейнері. Адже навіть, якщо прибрати їх з холодильника, запах може залишатися довгий час. Окрім того, потрібно старатися підтримувати чистоту скляних полиць, адже на них також осідають частки продуктів, що містять запах.

Як правило, щоб прибрати неприємний запах з холодильника достатньо його добре помити. Для цього всі полиці витягуються та миються водою, з додаванням оцту. Оцет вбиває неприємний запах навіть на поверхнях. Стінки холодильника варто також промити вологою серветкою, або губкою.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Під гумовими резинками, які знаходяться на дверцятах холодильника також зберігаються частинки продуктів. Вони також можуть стати причиною неприємних запахів. Тому, резинкам також потрібно приділити увагу під час прибирання.

Після вологого прибирання холодильник потрібно витерти насухо і поставити всі полички на місце. Всі продукти варто помістити знову до холодильника та попіклуватися про правильність їх зберігання. Щоб неприємний запах не турбував, варто помістити соду в якусь невелику ємність, та поставити у холодильник.

Холодильник. Фото: скрін youtube

Так, від неприємного запаху можна позбавитися просто, а якщо дотримуватися рекомендацій, то і назавжди.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, спосіб працює зі свіжими і навіть старими слідами: як позбутися жирної плями за допомогою крохмалю

Раніше портал Знай інформував, як врятуватися від літньої спеки: топ продуктів та напоїв, які допоможуть

Також, наш портал повідомляв, скляні дверцята духовки будуть як нові: 4 підручних засоби, які позбудуться застарілого жиру