Кухонні рушники - незамінні помічники будь-якої господині, але вони можуть дуже сильно забруднюватися під час прибирання.

Більш того, в них є неприємний запах, позбутися якого досить складно навіть після прання. Більшість вирішують зекономити собі нерви і просто заміняють їх новими. Але вихід є і досить дієвий.

Кухонний рушник. Фото: скрін youtube

Є одна причина, через яку кухонні рушники починають пахнути неприємно - надмірна волога. Краще за все після прибирання рушник випрати і висушити. Попередити це можна, якщо не залишати ганчірки мокрими та брудними, прати їх після кожного прибирання.

Прибирання у ванній кімнаті, фото chystota

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Та якщо це вже сталося, то досить бюджетний і дієвий спосіб позбавлення від неприємного запаху - сода та порошок. Рушники потрібно замочити у цих двох засобах, та залити кип'ятком. Залишити рушники у такій суміші потрібно до повного охолодження води. Після цього просто прати у машинці.

Якщо кухонні рушники дуже брудні, то допоможе суміш нашатирного спирту з перекисом водню. У пропорції 1:1 потрібно змішати ці два засоби. Додати їх у теплу воду та замочити рушники. Щоб зробити ефект сильнішим, потрібно у воду додати натерте господарське мило та залишити рушники у розчині на ніч. Після цього, вранці просто випрати у пральній машинці на короткому режимі.

Прання, скріншот: YouTube

І звичайно, якщо рушники дуже пахнуть і замочування відверто не допомагає, варто замочити їх у розчині білизни. Але цей спосіб підійде не для кольорових тканин, адже колір просто змиється хлором у складі. Попри все, цим засобом можна вбити будь-який запах, якщо правильно розрахувати розчин з водою. Тому тепер господиням ніякі брудні рушники не страшні, адже їх легко випрати від найбрудніших плям, і будуть завжди приємно пахнути.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, знадобиться всього одне яйце і серветка: як ефективно і без косметолога позбутися чорних цяток

Раніше портал Знай інформував, будете з морквою всю зиму: найкращий період, щоб зібрати урожай

Також, наш портал повідомляв, спосіб працює зі свіжими і навіть старими слідами: як позбутися жирної плями за допомогою крохмалю