У світі залежність від гаджетів спостерігається буквально в кожної другої людини. Контролювати цей потяг досить нелегко, до того ж він дуже погано впливає на фізичне та психічне здоров'я, а також на загальну якість життя.

Звести залежність до мінімуму допоможуть найпростіші правила. Вони будуть корисними для тих, хто не може контролювати час використання телефону. Для початку варто прийти до усвідомлення, на що саме витрачати час, користуючись гаджетом. Це може бути читання новин або книг - дотримуйтесь цих цілей.

Гаджети

Також намагайтеся обмежити час для використання програм та соціальних мереж на телефоні, для цього є спеціальна функція. Не завадить влаштувати собі "цифровий детокс", під час якого ви повністю зупинятимете використання телефону хоча б на пару годин на день.

Звичайно ж, варто змінити пріоритети. Наприклад, замість "залипання" у телефоні, позайматися спортом чи іншим. Крім того, ви можете визначити зони та години "без телефону", тобто де він повинен бути відключений, наприклад, у спальні.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Переведіть спілкування з друзями в режим офлайн, це піде на користь і відносинам, і вашому здоров'ю. І не забувайте розвивати навички самоконтролю, робіть усвідомлений вибір – брати до рук телефон чи ні.

Найкращі друзі. Фото: Youtube

Нагадаємо, якщо дитина принесла зі школи "сюрприз": як ефективно вивести пляму від клею ПВА

Раніше ми писали про те, що ваша улюблена дірочка стане білою: добротний засіб від смуг на унітазі

Як повідомляв Знай.ua, вершкове масло без вершків: як у магазині не нарватися на підробку