Чищення зубів – це невід'ємна та щоденна процедура, яка є в житті людей. Багато людей запитують, коли краще робити це - до або після їжі. На нього відповіли стоматологи газеті New York Times.

Професор Школи стоматології університету Мічігану Карлос Гонсалес-Кабесас зазначив, що після сну в роті накопичується дуже багато бактерій, через що з'являється поганий запах. Якщо людина не чистить зуби і при цьому їсть на сніданок вуглеводну їжу, кількість бактерій лише зростає.

Сніданок, фото depositphotos

Коли до рота потрапляють вуглеводи, бактерії виділяють кислоти, які можуть руйнувати зубну емаль і збільшувати ризик карієсу. Отже, чищення перед сніданками необхідне захисту зубів.

До того ж після чищення зубів виділяється слина, функція якої – захист зубів та нейтралізація кислотності у роті.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Проте професор також наголосив, що не всі люди добре очищають зуби, тож бактерії залишаються на місці. Вони можуть розмножуватися та виробляти кислоти до кінця дня. Втім, чищення зубів після їжі теж не буде зайвим, але варто почекати близько 30 хвилин, щоб залишки не залишалися у роті для збільшення кількості бактерій.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що догляд за ламким волоссям: корисні поради, які дозволять вам відростити довгу шевелюру

Як повідомляв Знай.ua, вона досягне всього одного яйце і серветки: як ефективно і без косметолога позбутися чорних крапок

Також портал Знай.ua писав, що спосіб працює зі свіжими і навіть старими слідами: як позбутися жирної плями за допомогою крохмалю