Після смачного та ситного обіду часто виникає бажання лягти відпочити або ж навіть поспати.

Однак пасивний відпочинок не рекомендують після прийому їжі. Про цю та інші звички, що можуть нашкодити, йтиметься далі.

Перша звичка - лягти відпочивати відразу після того, як поїли. Через таку звичку можливий ризик появи відчуття тяжкості в шлунку, печії та навіть проблем з травленням. Такого відпочинку варто уникати годину.

Види диванів, pixabay.com

Ще однією звичкою, яка шкодить організму перетравлювати їжу - займатися спортом. Таке заняття грозить тим, що навантаження на організм збільшується, відповідно і процес спалювання калорій сповільнюється. Тому виконувати фізичне навантаження потрібно вже після того, як організм переварив обід, приблизно через 1,5 годин.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Спорт, схуднення, Аліна Мурадімова, фото: Знай. ua

Куріння - третя шкідлива звичка. Сигарети шкодять організму в будь - якому випадку. А куріння після ситного прийому їжі може негативно вплинути на процеси травлення та кишківник. Це можливо через наявність в цигарках шкідливих сполук.

Пити воду під час прийому їжі можна, але в невеликих кількостях. Цього правила варто дотримуватися, щоб ферменти, які перетравлюють їжу робили це швидше. Якщо випити багато води, то може виникати відчуття важкості чи розлад кишківника.

Стакан води, скріншот: YouTube

Про наступну звичку мало хто знає. Адже частина людей чистить зуби одразу після прийому їжі. Однак потрібно це робити мінімум через 40 хвилин. Це викликано тим, що емаль зубів може пошкоджуватися, особливо якщо в їжі були кислоти. Але якщо зуби потрібно почистити відразу після їжі, то перед цим необхідно просто сполоснути рот водою.

Зуби. Фото: Youtube

Щоб допомогти організму переварити їжу, дотримуйтеся двох простих правил: прогуляйтесь повільною ходьбою та випийте склянку води.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно підготувати дитину до школи: кілька дієвих порад

Раніше портал Знай інформував, догляд за ламким волоссям: корисні поради, які дозволять вам відростити довгу шевелюру

Також наш портал повідомляв, тепловий удар, опіки і навіть зупинка серця: як допомогти тварині у спеку