Садити цибулю можна восени, ближче до зими або ж навесні.

Перший підхід допомагає зібрати урожай трохи раніше, та вберегти плоди від хвороб. Крім того, ці сорти можуть витримувати найнижчі температури.

Досвідчені городники говорять, що потрібно під час посадки орієнтуватися на погоду. Повинно бути не сильно тепло, без морозів вдень, але вночі стабільно повинен бути мінус. Якщо цибуля буде висаджена раніше потрібного терміну, вона пустить "стріли", а сама цибулина буде невелика та піддаватися гниттю. Якщо ж посадити надто пізно, то вона не встигне пустити коріння до сталих морозів та замерзне зовсім.

Посадковий матеріал. Фото: скрін відео

Для початку варто підготувати ділянку для висадки. Для цибулі прийнятні легкі піщані ґрунти, з удобренням. Повинний бути захист від вітру, тому для захисту рослини, з північної сторони можна садити високорослі рослини. Цибуля любить, якщо на цьому місці раніше росли зернові культури (окрім вівса).

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Озима цибуля висаджується на поверхні, при борозенках глибиною 5 сантиметрів. Відстань між рядками повинна становити приблизно 15 сантиметрів. Між цибулею відстань може бути 5-7 сантиметрів.

Висадка цибулі. Фото: скрін відео

Перед посадкою не потрібно замочувати насіння, саме це насіння повинно бути сухим. Якщо орієнтуватися по місячному календарю городника, то варто садити цибулю на спадаючий місяць. Після настання стабільного морозу, грядку потрібно застелити соломою. Варто пам'ятати також, якщо снігу зимою буде достатньо, накривати її плівкою не варто, в протилежному випадку її можна накрити агроволокном.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дотримуйтесь цих правил і будете насолоджуватися виноградом як можна довше

Раніше портал Знай інформував, будете з морквою всю зиму: найкращий період, щоб зібрати урожай

Також, наш портал повідомляв, що робити з трояндою, якщо вона перетворюється в шипшину