Пліснява зазвичай утворюється у приміщеннях з поганою вентиляцією та підвищеною вологістю.

Вивести її не так просто, як здається, навіть магазинними засобами. Пліснява розповсюджує свої спори у повітрі, вони непомітні оку, але розмножуються досить швидко. Тому потрібно звернути увагу на джерело розповсюдження плісняви та усунути його. Разом з ним усунеться і проблема.

Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube

Для поверхонь, які піддаються волозі потрібно використовувати спеціальну фарбу, щоб пліснява просто не проникала на поверхню. Окрім того, приміщення потрібно регулярно провітрювати, постійно варто відкривати вікна. Для провітрювання приміщення також підійде механічний вентилятор.

Вологі речі потрібно тримати якнайдалі від стін, поверхонь, які можуть піддатися надмірній волозі.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube

Як тільки помітили плями плісняви, їх потрібно відразу видаляти, щоб вона не розповсюдилася далі. Для зменшення вологості повітря варто використовувати осушувач у приміщенні.

Килими утримують вологу, тому варто зменшити їх присутність у кімнаті. А у шафі, наприклад, найкраще поставити невелику баночку з сіллю, щоб вона вбирала у себе вологу.

Душ варто приймати не занадто довго, щоб волога не осіла на поверхні стін, особливо якщо у цій кімнаті погана вентиляція.

Краще за все використовувати гідрометр, щоб знати рівень вологи у приміщенні і відповідно до нього, вживати заходів з прибирання.

Насправді існує маса засобів для прибирання плісняви з поверхні у приміщенні. І ці засоби дійсно дієві, але пліснява з'являється повторно, якщо рівень вологи та тепла у квартирі занадто великий. Тому варто слідкувати за цими показниками, у першу чергу. Також варто налагодити вентиляцію у квартирі, щоб повітря поступало регулярно.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить буквально декілька ложок: навіщо господині солять білі речі перед пранням

Раніше, портал Знай інформував, вдвічі швидше: спосіб, який відчутно заощадить час при прасуванні речей

Також, наш портал повідомляв, спосіб працює зі свіжими і навіть старими слідами: як позбутися жирної плями за допомогою крохмалю