Якщо ми скажемо, що в Україні можна вирощувати одразу два врожаї картоплі за сезон, то ми не відкриємо нічого нового. Багато дачників та городників так і роблять. Часто картоплю висаджують вдруге там, де росла зелень та редиска.

Експерти радять на "другий захід" вибирати ранні, супер ранні чи середньостиглі сорти.

Огородник Віталій Дорох поділився у своєму блозі, як це правильно зробити.

Молода картопля, скріншот: Youtube

Пророщену картоплю старого врожаю садите приблизно наприкінці серпня, перед морозами зрізаєте бадилля і накриваєте соломою або листям. Потім розвертаєте і готове. На новорічні та різдвяні свята ласуватиметеся молодою картоплею.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Почати слід із вибору сорту. У нього має бути добре розвинена коренева система та висока врожайність. Але раджу кожному господареві не боятися та пробувати інші сорти, бо в кожному регіоні країни відрізняються ґрунти та кліматичні умови. Обов'язково беріть насіннєвий матеріал урожаю минулого року. Якщо кинути назад у ямки картоплину, яку тільки зібрали, у вас вона просто не зійде», - розповів Віталій Дорох.

Молода картопля, скріншот: YouTube

Агротехніка посадки така ж, як і для звичайного бульби, який закладаєте у ґрунт навесні.

Але коли саджаєте картоплю, звичайна їжа колорадських жуків вже огрубіла і застаріла, і вони із задоволенням біжать на молоду картоплю, яка починає сходити. Тому вчасно покропіть сходи. Наприкінці вересня-початку жовтня картопля зацвітає, раджу тут стежити за прогнозами погоди, як тільки розумію, що можливі заморозки, садовими ножицями відрізаю бадилля. що бур'яни рідко пробиваються з-під неї. Деякі господарі використовують і агроволокно, щоб зберегти бульбу від промерзання. На новорічні свята знімаєте накриття та насолоджуєтеся картоплею", - каже Дорох.

Картопля на грядці. Фото: Youtube

За словами Віталія, про цей метод він знає давно, щоправда щороку викопував молодий бульбу у жовтні-листопаді, а ось 2023-го залишив його на довше, щоб порадувати рідних смачною стравою. Тому можете і ви експериментувати.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.