Поставити на білій сорочці або блузці пляма від пасти кулькової ручки дуже просто, особливо якщо ти школяр і вправляєшся з цим "інструментом" півдня п'ять разів на тиждень. Втім, врятувати речі дитини досить просто, якщо знати одну хитрість. Про це інформаційний портал пише useti.

Почався новий навчальний рік і діти почнуть приносити зі школи не лише оцінки, а й забруднений одяг. Поставити пляму можна як у їдальні, так і сидячи на уроці, наприклад, якщо потекла кулькова ручка. Через цю поширену проблему нерідко страждає дитячий одяг, але є спосіб ефективно видалити плями від пасти.

Прання одягу. Фото: скрін youtube

Якщо пляма свіжа, то на допомогу доведеться тепле молоко, в якому треба запрати річ. Після цього її потрібно промити у теплій, а потім у холодній воді. Коли ж на одязі стара пляма, то її треба замочити в теплому молоці на кілька годин, а потім випрати.

Пляма від кулькової ручки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Досвідчені господині діляться, що пляма від пасти, наприклад, на шовковій блузі можна вивести ватним диском, змоченим у скипидарі. Після процедури річ слід випрати, але в жодному разі не в гарячій воді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, слідів солодкого "злочину" не залишиться: як вивести старі плями від шоколаду – ефективні методи.

Також наш портал інформував, цей лайфхак знадобиться кожній господині: як відіпрати рушники від неприємного запаху.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, спосіб працює зі свіжими і навіть старими слідами: як позбутися жирної плями за допомогою крохмалю.