Для всіх наших дорогих читачів, які знають, що ці вересневі дні все ще будуть проводити на своїй дачній ділянці, або просто доглядають дерева навіть у дворі багатоквартирного будинку, є дуже чудові новини.

Адже осінь – це чудовий період, щоб подбати про сад. Ключовий аспект догляду за рослинами – обрізка.

Один із українських блогерів-дачників розповів, чи можна підстригати дерева восени та з яких треба починати.

Дерева в саду, скріншот: YouTube

Якого місяця восени можна обрізати дерева?

Оптимальним часом для осінньої обрізки є вересень та жовтень, коли активне зростання уповільнюється, але погода ще дозволяє працювати.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Коли восени потрібно обрізати плодові дерева

Плодові дерева восени також піддаються обрізанню. Найкраще проводити цю процедуру після збирання врожаю, у вересні чи на початку жовтня.

Обрізка сприяє формуванню правильної крони, покращує освітлення та вентиляцію крони, а також сприяє щедрішому цвітінню та плодоношенню наступного року.

Обрізка дерева, скріншот: Youtube

Які дерева підрізають восени?

Плодові дерева: Обрізання плодових дерев восени допомагає покращити їх форму, прибрати сухі та хворі гілки, а також стимулювати наступний рік цвітіння та плодоношення. Це включає яблуні, груші, вишні, сливи та інші.

Декоративні дерева: Багато декоративних дерев можуть бути обрізані в осінній період, щоб надати їм більш акуратної форми, прибрати гілки, що перекриваються, і сприяти кращій вентиляції і проникненню світла в крону.

Деякі чагарники також можуть бути обрізані восени, щоб зміцнити їхню структуру, стимулювати нове зростання та підготувати їх до зими.

Обрізка дерева, скріншот: Youtube

Хвойні дерева: Деякі хвойні дерева, такі як ялівець, можна обрізати восени, щоб прибрати сухі та пожовклі гілки і надати кроні більш компактну форму.

Дерева з проблемами: Якщо ваші дерева мають проблеми, такі як хворі або пошкоджені гілки, осінь може бути хорошим часом для обрізки з метою усунення цих проблем перед зимою.

Нагадаємо, забудьте про плісняву: кілька простих правил, які вбережуть будинок.

Раніше повідомлялося, що ненависна "апельсинова кірка" зникне назавжди: як боротися з целюлітом - 5 натуральних методів.

Також, як без зусиль відмити посуд від тіста: кухонний лайфхак, який спростить життя.