Ось прийшла осінь, яка принесе довгоочікувану прохолоду після дуже спекотного літа. Звичайно ж осінь асоціюється у багатьох зі збиранням урожаю.

У зв'язку з цим неодноразово городники задавалися питанням, як збільшити обсяг зібраного врожаю. І зараз ми запропонуємо вам варіант догляду за капустою, щоб ви могли з однієї рослини отримати врожай двічі.

Молода капуста. Фото Freepik

Спочатку це може здатися складним, але з правильним підходом і знанням процесу це стає здійсненним.

Продовження життєвого циклу капусти

Ранньостиглі та середньоранні сорти капусти зазвичай мають короткий період вегетації. Однак якщо ми не поспішаємо прибирати рослину після збирання першого качана, можна продовжити його життєвий цикл. Після зрізання першого качана слід залишити залишки куща з нижнім листям на грядці. Це листя і кочерига є джерелом живлення та енергії для подальшого розвитку рослини.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Робота на городі, кадр з відео

Як отримати два врожаї капусти з однієї рослини

Через кілька тижнів після зрізання першого качана з пазушних бруньок почнуть розвиватися нові бічні качанчики. Цей процес може тривати до початку холодів, дозволяючи отримати другий урожай з тієї ж рослини.

Однак не варто залишати занадто багато качанів на одній рослині – це може призвести до того, що вони будуть дрібними та недорозвиненими. Щоб дати можливість одному або двом найбільшим качанам розвинутися повноцінно, видаляйте зайві бічні качанчики.

Підживлення та догляд

Для успішного формування другого врожаю капусти необхідний гарний догляд. Регулярний полив – запорука здоров'я та розвитку рослини. Відразу після збирання першого качана рекомендується внести комплексне органомінеральне добриво, щоб забезпечити рослину всіма необхідними поживними речовинами.

Восени, перед настанням холодів, рекомендується підгодувати капусту добривами, що містять більше калію та фосфору, щоб допомогти формуванню якісних качанів.

Вирощування капусти, фото bb.lv

Нагадаємо, що навесні ви не дізнаєтеся про свій сад: які дерева можна обрізати вже у вересні.

Раніше ми повідомляли, що молода картопля до новорічних свят: українець поділився секретом, як зібрати другий урожай.