Щоб малина радувала своїми плодами як можна довше, за нею потрібно доглядати постійно та правильно.

Городники рекомендують дотримуватися декількох порад, щоб наступного року зібрати багатий урожай.

В першу чергу гілочки потрібно очистити від гнізд павуків. В них часто зимує попелиця, тому варто їх прибрати. З куща потрібно видалити сухі та гнилі листя, при цьому не просто викинути, а спалити вдалині від малини. На такому листі можуть жити паразити і залишитися зимувати, а ізолювання та спалення допоможе уникнути розповсюдження паразитів наступного року. На деяких гілках листя пожовкле, або пошкоджене. Такі гілки потрібно видалити, адже вони наступного року не дадуть урожай через свою слабкість, засохнуть і заразять інші кущі. Обрізати малину варто у сонячну погоду та за допомогою спеціального секатора. Якщо малину обрізати під корінь, не варто залишати пеньків, адже вони розсадники шкідників та захворювань.

Малина, скріншот: YouTube

Обов’язково, щоб малина набралась сил на наступний сезон потрібно ввести під неї добрива. Дві ложки суперфосфату під кожний кущ, а також під кожний кущ одна ложка калію. Таким чином коренева система підготується до холодів та більше укріпиться. Також зміцніє сам кущ і не померзне. Листя беруть участь у розвитку кореневої системи. Тому варто поливати малину навіть восени, щоб листя не опадало якомога довше.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

Вирощування малини, фото: Знай.ua

Дотримуючись цих рекомендацій, можна укріпити кореневу систему малини та підготувати її до холодів та наступного сезону. Якщо правильно доглядати за цими кущами, то урожай буде досить багатим, а малина не посохне.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навесні ви не впізнаєте свій сад: які дерева можна обрізати вже у вересні

Раніше портал Знай інформував, евкаліпт, лаванда та чайне дерево: екологічні способи боротьби із павуками у вашій оселі

Також наш портал повідомляв, проблеми із травленням, висипання та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині