Деякі особливості, на які людина може навіть не звернути увагу, можуть свідчити про недостачу вітамінів в організмі.

Коли в організм надходить достатня кількість поживних речовин та вітамінів, то системи працюють як годинник. Окрім того, людина навіть виглядає здоровою, зі свіжим рум'янцем на обличчі. Та тільки якихось вітамінів стає недостатньо, організм сигналізує про це.

Якщо у людини з’являється лупа, ймовірно організм страждає від недостачі жирних кислот. Якщо жирів недостатньо, організм компенсує це "висушенням" різних ділянок. Шкіра голови часто виступає донором і страждає від недостачі жирів. Тому, щоб позбавитися від лупи варто споживати більше риби, горіхів, оливок.

Риба. Фото: скрін youtube

Сухе та ламке волосся також може бути сигналом про збій. Такий стан волосся може вказувати на недостатню кількість фолієвої кислоти та вітамінів групи В. Це трапляється через недостатню кількість у раціоні правильних вуглеводів. Вівсянка, рис, шпинат, спаржа – чудові продукти, які містять ці поживні вітаміни.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Виразки в роті та тріщини. Невеликі тріщини в куточках рота та виразки можуть свідчити про те, що в організмі недостатня кількість вітаміну В12. Прибрати дефіцит можна ввівши в свій раціон більше яєць, м’яса.

Ціни на м'ясо, скріншот: Minfin

Втома може свідчити про недостатню кількість вітаміну Д. Дефіцит очевидний, якщо людина постійно відчуває втому незважаючи на повноцінний сон. В теплу пору року потрібно гуляти на вулиці не менше 30 хвилин. У зимовий період варто додати в свій раціон такі продукти як сир, сметана, жирна риба, гриби, мигдаль.

Сметана, скріншот: YouTube

Синці часта ознака недостачі вітаміну С. Він бере участь у виробленні колагену. Якщо людина переживає хронічний стрес, вона стрімко втрачає колаген. В раціон потрібно додати апельсини та капусту, та старатися уникати стресу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, втомитеся бігати по лікарях: чому не можна їсти на сніданок йогурти, фрукти і навіть круасани з кавою

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зробіть собі "приємно": вчені з'ясували, як полюбити спорт без зайвих зусиль

Також наш портал інформував, з'їжте це негайно: продукти, які повинні завжди бути у вашому раціоні – ви навіть заощадите