Багато людей люблять кавуни за їх освіжаючий солодкий смак та безліч корисних вітамінів та мінералів. Хтось їсть кавуни без якихось доповнень, а дехто посипає їх сіллю. Чим такий спосіб вживання кращий, розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.

Посипати сіллю кавун - для багатьох прозвучить як якийсь гастрономічний кошмар, але це зовсім не так. Сіль допомагає отримати ще більше переваг споживання цього продукту.

Кавун. Фото: скрін youtube

Дієтолог підкреслює сам кавун дуже корисний і допомагає нормалізувати роботу серцево-судинної системи через вміст магнію, калію, вітамінів А, В6, С, а також амінокислоти цитрулін. Якщо ж приправити ягоду сіллю, можна випробувати нові смакові враження і отримати ще більше користі.

"Якщо з’їсти кавун, посипаний сіллю, отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування", - каже дієтолог.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube

Зазначається, що кавуни можна поєднувати з багатьма іншими продуктами, наприклад, сиром або м'ясом. Жодної шкоди організму не буде, але слід стежити за кількістю вжитого, адже від переїдання можливий дискомфорт у шлунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми з травленням, висипання та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.

Також наш портал інформував, дієтологи назвали безпечну денну дозу кавуна: кому краще не їсти ягоду.

Крім того, ми писали, здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.