Хризантеми вважаються прикрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінчиком на клумбі.

Рекомендується висаджувати ці квіти на ділянці де багато сонця. Окрім того, ґрунт повинен бути сухим. Восени висаджують багато квітів, в тому числі, це слушний час для висадки хризантем. Саме в цю пору рослина гарно приживеться та укорениться до наступного сезону. Головне, під час посадки враховувати деякі нюанси.

Хризантеми, скріншот з відео

Є декілька основних нюансів, що допоможуть зберегти здоров’я рослини після посадки, та укріпити систему.

Найголовніше – правильно вибрана ділянка. Це обов’язково суха ділянка, без вітру, але з гарною циркуляцією повітря. Тоді рослина зможу себе проявити найкращим чином.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

При посадці, викопані ями рекомендують заповнювати ґрунтом легкої, або середньої кислотності. Також можна додати туди компосту та перегною. Хризантема любить добрива, це допомагає укоренитися та взяти силу для росту та подальшого цвітіння. А також це допоможе пережити холодну пору року.

Клумба. Фото з сайту Pexels

Є такий вид хризантем як мультифлора. Їх перед першими заморозками потрібно обов’язково мульчувати. Рослина цього виду досить чутлива до холодів, тому, може загинути під впливом морозів.

Після посадки, якщо рослина цвіла, бутони та квіти потрібно обов’язково видаляти. Так хризантема пустить всю силу та ріст у кореневу систему, а в іншому випадку – на бутони та цвітіння. В другому випадку, вірогідніше за все, квітка не приживиться, адже коренева система не укріпиться на новому місці. Якщо і приживиться, то ріст буде нерівномірний, рослина може погано цвісти та заслабнути.

Нагадаємо, портал Знай інформував, малина буде здорова і розлога: декілька порад, які збережуть кущі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ви точно зберете два врожаї капусти з однієї рослини: секрети, які дозволять їсти її навіть у глибоку осінь

Також наш портал інформував, чому огірки порожні всередині: після цих порад ви ніколи не зіткнетеся з такою проблемою