Початок навчального року це новий етап життя, який несе в собі нові знання, знайомства та розвиток.

Але часто, початок нового навчального року у дитини супроводжується стресом, почуттям сорому та самотності. Цей період потрібно наділити дитину великою увагою, вона повинна відчувати підтримку батьків. Міністерство соціальної політики розповіло декілька порад батькам, щодо підтримки школяра у навчальному році.

По-перше, потрібно додати впевненості в собі дитині. Школяр повинен відчувати, що він здатен вчитися новому, розвиватися. Варто не акцентувати увагу на помилках дитини. У родині повинна панувати тепла та дружелюбна атмосфера. Якщо дитині тяжко в школі, додому він повинен хотіти повертатися як у свій прихисток, де його приймуть з усіма помилками та проблемами.

Щаслива родина. Фото Freepik

Батьки повинні вселити в дитину переконання, що помилки це досвід, а не провина. Буває, що діти на початку навчального року засмучуються через невдачі. Якщо ситуацію не контролювати, до в дитині поселиться відчуття безпорадності надовго, а через деякий час проблема стане значною. Не варто критикувати дитину, а тим паче глузувати з неї.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Стимулювати дитину, її потрібно зацікавити та змотивувати. Але мотивація повинна бути позитивна. Ні в якому разі не можна стимулювати дитину до знань через провину та сором. Це стане ще однією травмою, що може відображатися у майбутньому.

на уроці, ілюстративне фото з ільних джерел

На початку нового навчального року є абсолютно нормальним, що дитина важко згадує минулорічну програму, або дуже швидко втомлюється. Буває, що й настрій змінюється дуже швидко. Потрібно дати час на адаптацію та сприяти цьому всіма силами. Батьки – підтримка дитини і єдині рідні та значущі люди. Тому вони повинні бути прикладом і допомагати дитині йти по життю, зокрема й у новому навчальному році.

Нагадаємо, портал Знай інформував, можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, тривожні "дзвіночки" організму: як визначити, що вам не вистачає вітамінів

Також наш портал інформував, батькам школярів на замітку: як вивести з одягу плями від кулькової ручки