Майже на кожній кухні знайдеться посуд, їсти з якого може бути небезпечно для здоров'я. Мова не про пластику, як могли подумати більшість господинь, а про дерев'яне кухонне начиння. Про це повідомляє інформаційний портал Sante Plus.

Дерев'яні дощечки, ложки, лопатки, миски та інший посуд може бути небезпечним для організму людини. Нашкодити він може, якщо виготовлений ​​з токсичних порід дерев або якщо не відповідає стандартам якості. Перевірити це при покупці не завжди можливо.

Прийом їжі. Фото: скрін youtube

Також у дереві можуть бути хімічні речовини, наприклад лігнін, який може потрапити в їжу і спровокувати алергічні реакції або отруєння.

Експерти зазначають, що дерев'яний посуд може бути менш безпечним, ніж посуд з інших матеріалів через те, що здатний поглинати запахи та бактерії з їжі. Отже, дерев'яний посуд вимагає особливого догляду і якщо його не забезпечувати, то їсти з нього небезпечно.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Дерев'яний посуд. Фото: скрін youtube

Імунологи вважають, що дерев'яний посуд не підходить для щоденного використання, тому що в ньому накопичуватиметься певна кількість мікробів і грибків після кожного прийому їжі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як відмити чашки від слідів кави та чаю, щоб були як нові: проста хитрість.

Також наш портал інформував, реальна загроза здоров'ю: з якого посуду не можна пити каву та чай – перетворює напій у отруту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як вимити брудний і жирний посуд, якщо немає гарячої води: три засоби, які виручать будь-якої хвилини.