Коли мова йде про здоров’я та самопочуття кішки, варто знати, які повсякденні продукти категорично не можна давати.

Про ці продукти варто пам'ятати, коли годуєте пухнастого улюбленця.

Шоколад

Для котів згубний шоколад. Справа в тому, що в його складі є теобромін, що для котів і собак прирівнюється до отрути. Тому, варто пам’ятати про це, коли даєте улюбленцям такі солодощі заради забави. Вони можуть його хотіти їсти, але цього допускати не можна. У разі споживання шоколаду кішкою, у неї може виникнути анемія.

Котик. Фото Freepik

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Кава та кавові напої

Кофеїн, який міститься у таких напоях може призвести до проблем з серцем, через перезбудження нервової системи. Тому категорично не можна котам давати подібні напої.

Кава. Фото: скрін youtube

Алкоголь

Алкоголь є смертельним навіть у самих маленьких дозах. Від нього тварина навіть може померти, не говорячи вже про отруєння всього організму.

Сіль

Солена їжа може призвести до ниркової недостатності та сердечних проблем. Тому варто давати тваринам їжу без солі, якщо вже даєте людську їжу.

Є такі продукти, які не несуть в собі небезпеки та їх можна додавати у раціон кішки. М'ясо курки без солі та приправ може бути чудовим продуктом у раціоні пухнастої. Але його варто відварити. Яловичина також підходить і н нашкодить, але вона повинна бути свіжою та без домішок.

Домашні тварини, фото з відкритих джерел

Свіжа риба також може бути цікавим та корисним доповненням до раціону кішки. Але цей продукти не повинен бути основним. З овочів, безпечними для кішок можуть бути відварені кабачки, або броколі.

Кабачки, фото cesmak

Є такі продукти, які якщо не вбивають, то можуть нашкодити домашньому улюбленцю.

Молоко, не зважаючи на поширений стереотип, не всім кішкам підходить.

Молоко. Фото: скрін youtube

Деякі тваринки не переносять лактозу, та від молока у них може виникнути проблема зі шлунком. До цього списку відносяться і молочні продукти, такі як сир. Вони викликають проблеми з травленням, а у деяких випадках і ожиріння.

Нагадаємо, портал Знай, інформував зараз же подивіться, де спить ваш кіт: улюблене місце пухнастика допоможе розкрити небезпеки вашого будинку

Раніше на порталі Знай повідомлялося, милий пухкий котик знайшов родину через багато років: ніхто не хотів давати притулок через вагу пухнастика

Також, наш портал інформував, бійцівська собака не оцінила їжу наодинці і прославила хазяйку на весь світ: чує чіпси навіть уві сні