Ця осінь та зима, як і попередня можуть стати випробуванням для громадян нашої країни.

Хоча прогнози дещо різняться, краще бути готовим до всього і зробити відповідні запаси вже зараз. Про те, що потрібно підготувати, розповіли в ТСН.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

Їжа

Звісно, перша в цьому списку це їжа. Може бути таке, що приготувати не буде можливості, тому варто придбати мінімальний запас консервів, продукти бакалії, чай, молоко тривалого зберігання, сухофрукти, пастила і інші поживні високовуглеводні продукти. Сюди можна віднести мед та згущене молоко. Якщо є місце зберігання – картопля, цибуля та морква. Звісно, стратегічний продукт – вода. Варто щоб декілька баклажок стояли в одному місці, на випадок, якщо води не буде. Якщо в сім’ї є маленька дитина, то варто зробити також відповідні запаси.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Дитина, фото sunnitusmaja

Медикаменти також можна віднести до важливих запасів. Особливо це стосується людей, які страждають на хронічні захворювання. Варто також запастися і предметами особистої гігієни.

Найголовніше, це утеплення власного житла. Відключення світла можуть супроводжуватися і відключенням опалення. Саме тому варто зберегти тепло і затулити щілини у вікнах, купити обігрівач, якщо це стосується квартири. Для приватних будинків – запаси дров, вугілля, та грубка для приготування різноманітної їжі.

Дрова - фото wood-bud.com

Також варто звернути увагу на альтернативні джерела енергії. Це можуть бути акумулятори, інвертори, павербанки та світлодіодні стрічки. Минулої зими були популярні гірлянди на батарейках, вони можуть бути використані у якості лампи.

З огляду на можливість виникнення відключень світла, потрібно створити комфортні умови незалежно від ситуації.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, напої, які допоможуть підготувати імунітет до холодів: болячки так просто вже не причепляться

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як потрібно зберігати яблука: прості правила, які врятують ваші запаси

Також, наш портал інформував, легше, ніж викинути сміття: які прилади потрібно вимкнути на ніч, щоб платіжки за світло "схудли"