Речовини, які можуть допомогти впоратися із хворобливими станами буквально оточують нас. Наприклад, кора дуба - це дуже популярна "чарівна паличка" у дерматології, гінекології та навіть у стоматології.

Також кору дуба застосовують як протизапальний, в'яжучий та протигнильний засіб при запаленнях слизової оболонки рота, глотки та гортані, стоматиті, пародонтозі, флюсі, гастриті, при шлункових кровотечах, проносі, ентериті, захворюваннях шкіри.

Відомий український фітотерапевт Андрій Пашов нагадує, що кору дуба ще застосовують при рясних місячних.

Кора дуба, скріншот: YouTube

Андрій Пашов упевнений: "Кору з обережністю призначають тим, у кого спостерігалися проблеми з печінкою та нирками і є схильність до закрепів. Під час вагітності кору дуба доцільно застосовувати зовнішньо, якщо жінка має алергічні реакції на компоненти інших лікарських засобів. Однак слід виключити індивідуальну чутливість до діючих речовин кори дуба. Препарати кори дуба не можна вживати тривало. Часті полоскання ротової порожнини та горла можуть призвести до зниження нюху. А вживання всередину може спровокувати дублення слизової оболонки травного каналу. Також хочу нагадати, що самодіагностика і самолікування шкідливі для вашого здоров'я".

Кора дуба, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Якщо вам можна кору дуба, то почніть з настою.

"1 чайна ложка кори на 400 мл холодної перевареної води, настоюють 6-8 годин. Приймати по 2-3 столові ложки 3-4 рази на день. Жолудева кава: 1 чайну ложку подрібнених і підсмажених до почервоніння жолудів додати на 1 склянку окропу. Вживання - 1 склянка на день, за три прийоми, за хронічних катарів кишечнику (проносів). Зовнішньо застосовують відвар кори - візьміть 40 грамів на 200 мл окропу для примочок у разі опіків", - розповів фітотерапевт.

Кора дуба, скріншот: YouTube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, 10-річна дівчинка "таємниче" померла, батьки втекли, але заарештовано 10 родичів: що ж сталося.

Раніше повідомлялося, бути красивою чи лисою? Українкам показали найшкідливіші зачіски, від яких страждає волосся.

Також, секрети, які допоможуть зберегти здорову шкіру.