Для всіх наших шанованих читачів, які вже скучили за своєю дачною ділянкою чи городом, є дуже цікавий матеріал. Ця інформація допоможе вам урізноманітнити свій холодний осінній вечір і згадати, що до землі можна повернутися навіть у вересні.

Справа в тому, що всім любителям полуниці у вересні потрібно подбати про підживлення. Так би мовити – подумати про майбутній врожай уже зараз.

Про те, як правильно це зробити, розповів одні з українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у мережі YouTube.

Полуниця, город, фото: Знай.ua

Полуницю, яку висаджують на дачах як навесні, так і восени (слід посадку завершити на початку першого осіннього місяця), необхідно підготувати до зимівлі та майбутнього врожаю.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

По-перше, після збирання врожаю необхідно видалити зайві вуса, сухе та пошкоджене листя. А по-друге, підгодувати полуницю. Це слід робити у теплий день. Добре, що вересень 2023 року досить теплий.

Підживлення полуниці восени, скріншот: YouTube

Для приготування добрив потрібні:

- 10 літрів води;
- ½ склянки золи;
- 1 склянка сироватки;
- 5 крапель йоду.

Попелю заливають гарячою водою і залишають на 12 годин. Потім розчин проціджують, додають інші інгредієнти та перемішують.

За допомогою пульверизатора ретельно обробляють рослини. А наприкінці вересня, коли температура знижується, полуницю має сенс підгодувати мінеральними добривами, наприклад, нітроамофоскою.

Нагадаємо, "Запах жахливий, а ще там тисячі мух": пенсіонери лютують через те, що біля їхніх будинків вивалили 20 тонн гною.

Раніше повідомлялося, як зберігати картоплю, щоб з нею не трапилося лихо за зиму.

Також, якщо вам набрид халапеньо, спробуйте на зиму закрити перець чилі: рецепт універсальної закуски/