Як день почнеш, так його й проведеш. Якщо сніданок буде поживним та збалансованим, то заряду енергії вистачить для реалізації всіх справ. Однак є їжа, яка не дає ні сили, ні користі. До такої відносяться каші, з яких багато хто починає свій день. Про це пише портал cursorinfo.

У багатьох є звичка починати день із каші, адже вважається, що це дасть заряд енергії. Це справді так, але не у всіх випадках. Фахівці зазначають, що деякими кашами краще не снідати.

Каша. Фото: скрін youtube

Манка

Манка виготовляється з пшениці та містить клейковину з глютеном. Швидкий вуглевод лише через якихось 30 хвилин розпадається в організмі на глюкозу. Дорослим цю страву вживати немає сенсу, як і дітям, які можуть заробити від манки проблеми із ШКТ.

Манна каша, кадр з відео

Популярні новини зараз

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Каші швидкого приготування зі злаків

Експерти заявляють, що користі для організму від таких каш немає від слова зовсім, а ось шкода цілком реальна. Усі корисні речовини у таких кашах знищуються у процесі термічної обробки. Рекомендується вибирати злаки, які потрібно готувати 20-25 хвилин.

Кукурудзяна каша

Ця каша відноситься до швидких вуглеводів. Іноді можна поїсти цю страву, якщо подобається, проте в ній немає користі. Отже, для сніданку каша не підходить.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте сильно отруїтися: які фрукти не варто їсти з кісточками.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.