Українці активно роблять запаси на зиму, але не лише консервації, а ще й зелені. У холодну пору року гарний пучок того ж шпинату нелегко дістати, а так він завжди буде під рукою.
Шпинат дуже корисний, адже насичує організм залізом та багатьма вітамінами, що дуже актуально для зими, тому така заготівля однозначно стане в нагоді.
Спочатку шпинат потрібно добре промити, а потім висушити паперовими рушниками. Це важливий процес, адже якщо його не просушити, листя може набути коричневого кольору при розморожуванні. Також господаркам рекомендують різати зелень, щоб її зручніше було фасувати в пакети.
Пощастило, якщо є вакууматор, який ідеально підходить для заморожування всіх продуктів. Крім того, є спосіб заготівлі шпинату у формах для льоду. Однак для цього зелень потрібно дуже дрібно різати, а взимку – кидати кубики в суп чи іншу страву. Якщо шпинату багато, скористайтесь блендером для подрібнення.
Росія знову била "Кинджалами" та "Калібрами" по енергетиці та цивільних. Жахливі наслідки на Харківщині, Тернопільщині та Львівщині
Найдешевше тепло дають не дрова: як бюджетно нагріти житло, якщо немає світла та газу
Можна не платити: українцям скасували дві комунальні платіжки
"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Заморожений шпинат може довго зберігатись у морозильній камері, приблизно 12 місяців. Однак потрібно дотримуватись правил підготовки, щоб насолоджуватися корисною заготівлею всю зиму.
Раніше ми писали про те, що робити, якщо гриби гірчать після приготування: золоті поради, завдяки яким "улов" буде ідеальним
Також портал Знай.ua писав, що просто і бюджетно: кошти, які допоможуть прибрати бруд і плісняву на швах між плиткою
Як повідомляв Знай.ua, набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні