Добрий урожай і працьовитість призводять до великої кількості закруток на зиму.

Смакувати своїми томатами та огірками у зимовий період не тільки приємно, але й смачно. Варто пам'ятати, що у будь-якої закрутки є строк давності, якого потрібно дотримуватися. В іншому випадку, вживання прострочених закруток може призвести до отруєння.

Огірки

Огірки мають два терміни зберігання і залежать вони від способу маринування. Огірки, які закручували без пастеризації можуть зберігатися не більше 6 місяців, а ті які пастеризували можна зберігати два роки у прохолодному місці.

Огірки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Найкраще місце зберігання законсервованих овочів – погріб, температура в якому буде не більше 6 градусів. Відкриту банку з огірками можна зберігати в холодильнику понад три місяці.

Капуста

Квашена капуста у будь-якому випадку має один термін зберігання – 6 місяців. Незалежно від типу закруток, умови зберігання повинні бути однаковими.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Це обов'язково прохолодне місце, без потрапляння прямих сонячних променів.

Варення та компоти

А от варення має найбільший термін зберігання. Якщо місце зберігання правильне, то його можна їсти протягом трьох років після закрутки.

Варення "Вишня у шоколаді", фото sovkusom

Компоти, в яких містяться фрукти з кісточками придатні лише пів року після закрутки. В кісточках є речовина, яка з часом стає отруйною. Це синильна кислота, яка негативно впливає на людський організм навіть у невеликій кількості.

Вишневий компот, кадр з відео

Зверніть увагу на стан варення, якщо на його поверхні утворилася пліснява, його варто викинути все. Попри те, що плівка знаходиться на поверхні, грибок проник у середину своїм кореневищем. Тому таке варення вживати не рекомендують.

Консерви

М’ясні консерви мають свою температуру зберігання та вологість. Якщо зберігати їх при 20% вологості, температурі до 20 градусів, то вони можуть стояти протягом 5 років.

Нагадаємо, портал Знай інформував, змішайте сіль та олію: як давно забутий лайфгак може допомогти й сьогодні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, навіщо прати речі разом із кульками з фольги: секретний лайфхак від кмітливих господинь

Також, наш портал інформував, зима все ближче: чим вже зараз варто запасатись українцям