Сало – це той продукт, який шанують у кожному українському домі. Але чи знаєте ви, що сало не лише смачний продукт, а й корисний?

Сало – це твердий тваринний жир. Його вживають у копченому, солоному, топленому або у свіжому вигляді.

Користь сала, фото з відкритих джерел
Вживання сала вбереже вас від багатьох хвороб

Сало складається з насичених жирних кислот, арахідонової, лінолевої, олеїнової та інших, які необхідні для нормального функціонування організму. Також у складі сала багато жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін A, D, E, ретинол, каротин, які ідеально засвоюються завдяки присутності великої кількості жирів. У продукті багато макро- та мікроелементів, таких як марганець, кальцій, калій, селен, фосфор, цинк та інші.

Завдяки унікальному складу, регулярне вживання сала допоможе уникнути атеросклерозу та онкології, допоможе очистити печінку, і завдяки високій калорійності, сало дасть енергію на цілий день. Якщо щоранку розсмоктувати маленький шматочок сала, то згодом жовчний міхур позбавиться надлишків жовчі.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Мариноване сало, скріншот: YouTube

Також сало допомагає вивести зайву сіль із організму. Якщо ви страждаєте на ревматизм, поліартрит, остеохондроз – спробуйте між прийомами їжі з'їдати 20 грам сала зі шматочком чорного хліба. Регулярне споживання сала полегшить перебіг хвороби.

При хронічному бронхіті допоможе розтоплене сало. Його можна приймати двома способами. 1 столову ложку розтопленого жиру розводити в склянці гарячого молока і випивати цю суміш, або розтирати розтопленим жиром груди на ніч.

Якщо у вас намічається гуляння, з'їжте перед ним шматок сала. Воно затримає всмоктування алкоголю.

Також високий вміст жирів і вітаміну Е допоможуть зберегти молодість шкіри і запобігають появі ранніх зморшок.

Сало, фото flickr

Нагадаємо, що під час сварки побажали смерті: потужна "протиотрута" від чорноротих людей. Ми ніколи не знаємо, коли це просто слова у пориві агресії, а коли те, що може нас наздогнати.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не пийте так кави, якщо не бажаєте проблем: експерт розчарував усіх любителів напою.