Восени саме час збирати врожай гарбузів, які при правильному зберіганні можуть чудово перезимувати та радувати своїм смаком протягом кількох місяців.

Однак, щоб ці корисні помаранчеві красені перезимували до весни, необхідно правильно підготувати їх. Насамперед слід врахувати, що не всі гарбузи підходять для тривалого зберігання, тому деякі види слід одразу використовувати за призначенням.

Насамперед, слід врахувати важливу умову тривалого зберігання гарбуза - це розмір та правильні "сусіди". Для зимівлі вибирайте гарбуза середнього та великого розмірів. Також не складайте поруч пошкоджені гарбузи, оскільки це може стати причиною загнивання.

гарбузи, фото Pxhere

Також врахуйте те, що якщо під час збирання гарбуза значно пошкоджені, краще одразу з них зробити сік, варення, заморозити шматочками або віддати на корм худобі. У той же час, якщо пошкодження мінімальні, обробіть гарбуз розчином марганцівки та висушіть його. Така проста дія зупинить потенційний процес загнивання.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Відразу після того, як зберете гарбуза з городу, на 1-10 днів помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28 ° C, а вологість тримається в межах 80-85%. Саме за таких умов гарбуз остаточно дозріє, а його шкірка стане міцнішою і щільнішою.

Через тиждень зберігання у вищевказаних умовах перекладіть гарбуза на місце зберігання. Найкращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C та вологість 70%.

Гарбузи / фото: Pixabay

Нагадаємо, що копаємо пісок, а після - збираємо тирсу: модні способи зберігання кабачків, гарбуза та моркви.

Раніше ми повідомляли, навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай.