Щоб полуниця, висаджена восени, добре прижилася і дала хороший урожай наступного року, потрібно дотриматись низки обов'язкових рекомендацій.

Насамперед потрібно пам'ятати, що якщо правильно підготувати ґрунт перед осінньою посадкою рослини, то полуниця добре приживеться, а відповідно і порадує врожаєм.

Грядки полуниці, скріншот з відео

Як правильно підготувати грядку для осінньої висадки полуниці:

1. Ділянка під полуницю має бути сонячною. Категорично не рекомендується висаджувати полуницю в тіні. З таких грядок жодної користі не буде. Адже за відсутності сонця врожаю не варто чекати. Іноді навіть за легкого затінення ця культура не дає хорошого врожаю. Тому знайдіть для неї найбільш освітлену ділянку землі.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Збір полуниці, фото: Facebook

2. Правильні попередники. Рекомендується навіть сидерати, що спеціально висаджують, щоб зробити грядки найбільш привабливими для культури. Однак, це не обов'язково.

Досить добре полуниця росте після різного роду зелені, а також після часнику, моркви та буряків. Тут також слід враховувати схильність тієї чи іншої рослини до захворювань та інтересу шкідників. Якщо вони збігаються, то краще вибрати іншу ділянку землі.

3. Підживлення. Збагачений поживними речовинами грунт позитивно впливатиме на родючість полуниці. Більш того, завдяки цьому рослина добре приживеться і зможе пережити холодну пору року.

Використовуйте, наприклад, наступний варіант підживлення. Потрібно з'єднати по десять кілограмів компосту та перегною, додавши ще 0,5 кг попелу. Цей обсяг витрачається за кожен квадратний метр посадок.

Обрізка полуниці, скріншот із відео

Нагадаємо про підготовку ґрунту до наступного сезону: що потрібно зробити вже зараз.

Раніше ми повідомляли, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа.