Люди часто страждають через безсоння влітку, оскільки спекотна погода заважає цьому. Зокрема, складно налаштуватися на повноцінний відпочинок, бо у приміщенні не вистачає свіжого повітря та прохолоди.

А от поганий сон, як відомо, впливає весь наступний день. Якщо людина не висипається, їй складно сконцентруватися, вона може бути роздратована. На щастя, кілька простих правил допоможуть подолати безсоння у літній сезон.

Спека. Фото Freepik

Почати потрібно з підготовки кімнати. Якщо за прогнозом день обіцяє бути спекотним, вранці попередньо закрийте штори та жалюзі, щоб сонце не проникало в приміщення, це втримує прохолоду.

Також перед сном приймайте душ, але не дуже гарячий і крижаний, вибирайте кімнатну температуру. Це сприяє швидкому засинанню.

Популярні новини зараз

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще
  • Вплив світла теж заважає заснути через погане вироблення мелатоніну. Потрібно забути про телефон або телевізор за годину до сну.
  • Вибирайте постільну білизну з натуральних матеріалів, які добре вбирають вологу та забезпечують відчуття прохолоди. Це стосується вибору піжами.
  • Не забувайте про здібності вентилятора та кондиціонера.
  • Перед сном простирадло можна охолодити в морозильній камері, що допоможе швидше заснути.

Звичайно, перед сном не рекомендується займатися спортом, а також щільно вечеряти. Якщо хочете розім'ятися, прогуляйтеся біля будинку або займіться йогою.

Сон. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома.

Раніше ми повідомляли, що комарів відлякає, але й вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати.